RSS

Tribunalul Buzau a decis într-un litigiu privind clauzele abuzive ca plata unui credit contractat în franci elvețieni să fie realizată la cursul de la data acordării împrumutului

22 ian.

Clauze-abuzive--La-ce-riscuri-se-expun-clientii-care-negociaza-direct-cu-banca

 

Tribunalul Buzau a statuat recent într-un litigiu privind clauzele abuzive, dintre o bancă și un client al său, că rambursarea creditului în franci elvețieni trebuie efectuată la cursul de schimb de la momentul încheierii contractului, admițând în parte cererea reclamantului. Instanța a hotărât modificarea unei clauze contractuale și stabilizarea cursului de schimb CHF/LEU la cursul valabil la data încheierii contractului de credit, pe durata derulării întregului contract.

Totodata, Tribunalul Buzau a respins capetele de cerere privind denominarea in moneda nationala a platilor si constatarea caracterului abuziv al clauzei privind comisionul de administrare din contract.

In plus, instanta a obligata banca sa-i plateasca clientului cheltuielile de judecata, in valoare de 1.500 de lei. In acelasi litigiu, clientul Piraeus Bank a dat in judecata si Banca Nationala a Romaniei.
Decizia Tribunalului Buzău nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel de către bancă.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe ianuarie 22, 2015 în Stiri

 

Lasă un comentariu